Recensie op bol.com

Klik hier om terug te keren naar het recensie-overzicht

StarRecensie IJsbarbaar op bol.com

Op bol.com verscheen bovenstaande recensie van IJsbarbaar. De recensent(e) noemt zich suusjes. Rob Ruggenberg vroeg zich af of hij nu blij moest zijn met deze recensie of juist niet. Reacties kwamen op Hyves, Facebook en Twitter:

bullet Mariken t'Sas : Ik denk blij want het maakt mij erg nieuwsgierig en wil het kopen voor mijn zoon!

bullet Corien Oranje : Gelukkig dat de meeste kinderen niet van die watjes zijn...

bullet Marco Kunst : Tja, wl mooi vijf sterren... maar het is een rare recensie.

bullet Roos Boum : Is altijd lastig om zoiets te interpreteren. Je kunt er ook de goede dingen uithalen als mogelijke koper van jouw boek.

bullet Gerben Pelgrom : Ik heb je boek nog niet gelezen helaas, dus daar kan ik niet over oordelen, maar ik lees een hele positieve recensie. Iets gechargeerd, dat wel. Afgaande op bijvoorbeeld Manhatan, begrijp ik wel een beetje wat Suusjes bedoeld. Dat boek is erg realistisch en daar horen nu eenmaal bepaalde details bij. Het zorgt ervoor dat je boeken vooral voor een iets oudere doelgroep geschikt zijn (nog wel onder de 20 hoor, daar zit een flinke overdrijving). En dat is ook goed, want juist vanaf die leeftijd gaan kinderen meer over de wereld om zich heen nadenken. Daarin zijn je boeken ook behoorlijk uniek en vormen ze een belangrijke toevoeging aan de jeugdliteratuur. Het verschilt per kind op welke leeftijd hij/zij wat aankan. Meestal houd ik ongeveer 12 jaar aan voor je Manhatan, maar als ik naar mezelf kijk dan had ik het boek zonder problemen op mijn tiende kunnen lezen. Ik ben heel benieuwd naar je IJsbarbaar en ga het ook zeker lezen.

bullet Anja : Jawel hoor, vind het een mooie recensie! Van een kritische lezeres - en da mag!

bullet Annemieke Ruggenberg : Ze heeft wel humor, die suusjes. En ze kan zich in alle leeftijden verplaatsen ;-)

bullet Ineke Mahieu : Vijftig+jarige ik zegt dat je er blij mee moet zijn.

bullet Ad Jgm Voermans : Recensies zijn persoonlijke visies. Laat ze dat zijn. Trek geen eigen conclusies. De belangstelling en verkoopcijfers spreken boekdelen!

bullet Valerie Schuling : Ja, zeker als je kinderen op deze manier kunt voorbereiden. Lees op deze manier jouw passie en schrijfstijl. Je zou bijna de hardheid vergeten door de avontuurlijke wijze hoe je als lezer wordt meegenomen. Volgens mij kun je daar niet jong genoeg voor zijn. Was het boek maar in mijn tijd uitgegeven...


Gele scheidingslijn